DEĞERLERİME DEĞER KAT TWİNNİNG PROJESİ

DEĞERLERİME DEĞER KAT TWİNNİNG PROJESİ

Değerlerime Değer Kat Etwinning Projesi Çalışmaları

03.03.2022 339

                            "DEĞERLERİME DEĞER KAT" ETWİNNİNG PROJESİ

Türkiye'nin farklı illerinden farklı ilçelerinden farklı okullarından farklı öğretmenlerin bir araya geldiği "Değerlerime Değer Kat " eTwinning Projesi çalışmalarına 1 Ekim 2021 de başladı. Proje 5 ay sürmüş olup, 11-14 yaş grubundaki öğrencileri kapsamaktadır. Projede okulumuzu Müdür Yardımcısı olarak görev yapan aynı zamanda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan  Yasin TAŞCAN   temsil ediyor .

 

eTwinning Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. 10 farklı öğretmen bir araya geldi.eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmaya yönelik bir platform sunmaktadır.Bizlerde bu doğrultuda  bireylerin gündelik yaşamlarına da etki edecek ve yaşam boyu öğrenme faaliyetini ortaya koyacak bir konu belirlemek istedik.

PROJENİN AMACI

Toplumda sahip olunan değerler bireyler tarafından benimsenirse daha bilinçli bir toplum düzeni ortaya çıkar. Değerler Eğitimi felsefesiyle yola çıkıp öğrencilerimizin toplumun bir ferdi olarak değerleri benimsemeleri ve çevrelerinde olup biten durumlara karşı duyarlı olmalarını amaç edindik.Mesafelerin kat edilmesiyle öğrencilerimizin bir başka şehirdeki öğrenci ile arkadaş olması ve birlikte bir ürün ortaya çıkarmalarını sağladık. Öğrenci merkezli yaklaşım ile yaparak yaşayarak öğrenmelerine; eğlenceli ve çocuğun doğasına uygun öğrenme aktiviteleriyle onların  eğitimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Etkinlikleri yaparken hem çok eğlendik; hem de öğrencilerimizin işbirlikli öğrenme, bir grubun çalışmasına katkı sunma, sorumluluk bilinci ile hareket etme gibi konularda da gelişmelerine katkı sağladık.

PROJENİN HEDEFİ

Proje ile öğrencilerin oyun yoluyla ve eğlenceli aktivitelerle öğrenmelerini hedefleniyor. Çocukların doğasına uygun öğretim teknikleriyle projeler zenginleştirilmek isteniyor. Kullanılan web2 araçlarıyla teknolojiyi güvenli bir şekilde kullanabilmelerini ve eğitim-öğretim etkinliklerimizi müfredata uygun şekilde planlamayı; öğrencilerimizin farklı bakış açıları kazanabilmeleri de hedefler arasında. Bu çalışmalar çocukların erken yaşta başlayarak farkındalık oluşturmalarını, çoklu zeka alanları uzamsal zeka, çoklu zeka, sözel zeka, sayısal zeka, kinestetik zeka, müziksel zeka, içsel zeka, sosyal zeka gibi alanlarda ve tüm gelişim alanlarını desteklenmesine yardımcı olacaktır.

PROJE SONUÇLARI: Çalışmalarımızdan bazı örnekler, sevgi saygı değeri ile ilgili akrostiş, afiş çalışması; vatanseverlik değeri ile ilgili ortak şiir oluşturma ve video haline getirme; sorumluluk,tutumluluk, hoşgörü değerleri ile ilgili kitap oluşturma, işaret dili ile anlatım, geri dönüşüm ürünü ortaya çıkarma; yardımseverlik değeri ile ilgili kardeş okula yardım kampanyası, masal yazımı, Kızılay sivil toplum kuruluşu ile webinar; çevreye duyarlılık değeri ile ilgili çevre sorunları video, tohum topları oluşturma, rap şarkı yazımı gibi etkinlikleri web 2 araçlarını da kullanarak ortaya çıkardık ve ürünlerimizi teknoloji ile bütünleştirdik. 1 Ekim 2021 tarihi ile başlayan projemizi 26 Şubat 2022 itibariyle sonlandırdık.

Projede katılımcı olan ve katkı sunan öğretmenimiz;

Yasin TAŞCAN

Rauf Denktaş Ortaokul-Kayseri

 

 

03-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-202203-03-2022